Hoe Kies Ik Een Loopband?

Gepubliceerd nov. 21, 21
6 min read

Als je met de onderstaande punten rekening houdt kom je geheid tot de beste koop! Sterkte van de motor en maximale snelheid Vrijwel alle loopband die worden aangedreven met een motor. Het is belangrijk dat je kiest een een hardloopband die een sterke motor heeft. Dit is voornamelijk belangrijk als jij van plan bent om te gaan trainnen op hoge snelheden.

De kracht van motoren worden gewoon aangeduidt in pk’s, net zoals bij auto’s dus. Het gemiddelde vermogen van een motor ligt zo rond de 1,5 tot 5 pk en de maximale snelheid van een hardloopband kan oplopen van 6 km/u (voor wandelbanden), tot wel 25 km/u. Als sprinter of explosieve sporter is het verstandig om te kiezen voor een loopband die meer dan 20 km/u kan.

De beste loopbanden hebben dan ook een goede kwaliteit en geven geen krimp wanneer er op een zeer hoge intensiteit op getraind wordt. Het is lastig om achter de stabiliteit te komen aan de hand van de eigenschappen van de hardloopband. Echter zijn het eigen gewicht van de loopband en het maximaal belastbare gewicht beide goede indicatoren voor de stabiliteit.

Maar dat is niet alles. Een zwaarder gewicht betekend vaak ook een steviger frame en dus indirect een duurzamer toestel. Het maximaal belastbare gewicht betekend het gewicht dat het loopvlak van de band maximaal kan dragen tijdens het lopen hierop. Het is daarbij van groot belang dat het band jouw lichaamsgewicht kan dragen.

Demping systeem loopvlak Het loopvlak zorgt voor de demping tijdens het hardlopen op de band. Dit is van groot belang omdat dit in grote mate de kwaliteit van je looptraining zal bepalen. Daar komt ook nog eens bij dat onvoldoende demping in het loopvlak er voor kan zorgen dat je overbelaste gewrichten kunt krijgen of blessures op kunt lopen.

De beste loopbanden die je op deze pagina kunt vinden zijn voorzien van de beste demping systemen voor een comfortabele én veilige looptraining. Gebruiksvriendelijkheid De gebruiksvriendelijkheid is een groot begrip. Hiermee bedoelen we met mate het gemak van de bediening en montage van de loopband. Het begint al met een duidelijke handleiding en eenvoudige eindmontage.

De beste loopbanden zijn dan ook gebruiksvriendelijk tijdens het lopen erop en tijdens het instellen van diverse trainingsprogramma’s. Bedieningspaneel Het bedieningspaneel is de plek rondom het scherm, vanaf dit paneel kun jij je eigen training regelen. Je kunt de weerstanden aanpassen, eventueel de hellingsniveau’s en op het scherm kun je ook je eigen loopwaarden en tijden bijhouden.

Hoeveel geluid maakt de hardloopband? Of nu je de beste loopband voor thuis wilt kopen, of dat je opzoek bent naar een commerciële aankoop, in beide gevallen speelt het geluid waarschijnlijk een cruciale rol. In een ideale situatie maakt de beste hardloopband zo min mogelijk geluid. Bij loopbanden voor thuis is dit prettig voor je huisgenoten en bij loopband voor commercieel gebruik is het wel zo fijn voor de overige mensen om de loopband heen.

Ook de hoeveelheid geluid die het apparaat produceert was een belangrijke afweging in onze selectie met de beste loopbanden voor thuis. Programma’s en snelheden De beste loopbanden hebben veel keuze qua programma’s en snelheden. Idealiter kan de snelheid dan ook zeer nauwkeurig worden versteld. Hierdoor kun je doelgerichter trainen en heb je bovendien veel meer keuzevrijheid in je training, wat ideaal is.

Er zijn bijvoorbeeld speciale vetverbrandings programma’s, maar er zijn ook speciale conditie programma’s. Kortom, bij de beste hardloopbanden zit er voor elk wat wils bij qua trainingsmogelijkheden. Hoe groot is het loopvlak? Als we het hebben over de grootte van het loopvlak, dan bedoelen we zowel de breedte van het loopvlak, als de lengte ervan.

Maar de beste loopbanden hebben ook idealiter een breed loopvlak, zodat je genoeg kunt uitwijken en vrijuit kunt hardlopen. Dit is wat ons betreft dan ook zeker een belangrijk aandachtspunt als je een loopband gaat kopen. Met of zonder hellingshoek? Koop je voor een loopband mét, of koop je een loopband zónder hellingshoek? Het kan een lastige keuze zijn waar je voor komt te staan als je een hardloopband gaat kopen.

Hiermee wordt een loopband bedoeld waarvan je het loopvlak omhoog kunt kantelen. Het loopvlak komt dan schuin omhoog te staan, waardoor je eigenlijk een bergklim nabootst. Trainen op een loopband met helling brengt meerdere voordelen zich mee. Door deze manier van trainen vindt er bijvoorbeeld meer spiercontractie plaats in de beenspieren, waardoor deze beter worden getraind.

Genoeg voordelen dus! Wanneer je kiest voor een loopband met hellingshoek, moet je er op letten hoeveel hellingsniveau’s de hardloopband heeft. Hier kunnen namelijk nog aanzienlijke verschillen in zitten. Hecht je veel waarde aan trainen met helling? Kies dan voor een hardloopband met veel hellingsniveau’s, die eventueel ook de mogelijkheid hebben om in een hoek naar beneden afgesteld te worden.

De tijden dat je ”te weinig ruimte” nog als smoes kon gebruiken om géén loopband in huis te nemen is al een tijdje verleden tijd. Waarom? Omdat de loopbanden van tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden bieden tot ruimtebesparing! Je hoeft in dat geval niet eens voor een heel compact model te kiezen.

Dit betekend dat je het loopvlak in één bewezig omhoog kunt vouwen, waardoor de loopband direct stukken compacter van formaat is. Als je ook nog eens een loopband hebt die transportwieltjes heeft, dan kun je deze na het inklappen direct verrijden naar de gewenste opslagplaats bij jouw thuis. Ook met de ruimtebesparende functies hebben we rekening gehouden in onze selectie met de beste loopbanden! Bijkomende (luxe) functies Het allerbelangrijkste bij het kopen van een hardloopband is uiteraard om een op de specifieke eigenschappen te letten die een goede training mogelijk maken.

De hardloopbanden hebben tegenwoordig alsmaar meer luxe features tot de beschikking. Zo zijn er bijvoorbeeld loopbanden die zijn uitgerust met een touchscreen, speakers, ventilatoren, usb poorten, tablet houders etc. Mocht jij dus enige waarde hechten aan een van de bovenstaande functies, dan zul je opzoek moeten gaan naar een loopband die deze extra’s heeft.

Steeds meer mensen die serieus met hardlopen, of welke sport dan ook bezig zijn vinden het fijn om hun hartslag nauwlettend in de gaten te houden. Aan de hand van de hartslag kan intensiteit van de training vervolgens bepaald worden en vaak kun je ook achteraf overzichtelijk terugzien welke hartslag je had op welke snelheden.

Er zijn loopbanden die interne hartslagmeters hebben en ook zijn er loopbanden die je kunt koppelen met een externe hartslagmeter. In dat tweede geval moet de loopband voorzien zijn van een Bluetooth functie, zodat er verbinding gemaakt kan worden. Hoeveel onderhoud is er nodig? Hou je er niet van om onderhoud te plegen aan je apparatuur, of wil je hier niet te veel mee bezig zijn? Dan kies je uiteraard het beste voor een loopband waarbij weinig onderhoud benodigd is.

Echter heeft het ene apparaat meer onderhoud nodig dan de ander. Hier hebben we overigens ook rekening mee gehouden om tot onze topselectie te komen. De prijs, kwaliteit & koopgarantie van de loopband En tot slot een niet geheel onbelangrijk aspect, namelijk de prijs! De prijs blijft toch wel één van de belangrijkste aandachtspunten als je het ons vraagt! Het is natuurlijk alles behalve wenselijk dat je teveel betaald woord een loopband.

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Trainer. Sporten Op Maat

Published Mar 19, 23
7 min read

Nutrifoodz Gold Review

Published Feb 28, 23
7 min read

Het Beste Uit Jezelf Met Personal Training

Published Feb 05, 23
6 min read